Real grupa, jedna od najmoćnijih agencija u branši, posljednje tri godine od države dobiva poslove vrijedne više od sto milijuna kuna, a godišnji prihodi popeli su se na 200 milijuna kuna.

Da je odnos u kojem država izdašno financira reklame na vlastiti račun u ciljanim medijima započet prije hrvatskog članstva u Uniji nastavljen i danas pisao je u veljači 2020. tjednik Novosti. A dok se suđenje za Fimi mediju još nije ni ohladilo, HDZ-ov ministar Darko Horvat pomagao je uzlet jedne druge marketinške agencije – Real grupe.

O tome je u prosincu 2019. pisao tjednik 7Dnevno te postavilo pitanje zašto Državno odvjetništvo ništa ne poduzima. Nedugo nakon toga vlasnike i urednike tog tjednika uhapsila je policija po prijavi oftalmologa i vlasnika klinike ‘Svjetlost’ Nikice Gabrića,

kojeg su navodno pokušali iznuditi na način da su mu ponudili plaćanje reklama u njihovom tjedniku umjesto  objave serija tekstova o njegovoj ulozi u masonskoj loži, čiji je tajni član bio i sam glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić.

Iako Novosti tvrde kako se svojevrsni vrhunac odvijao za vrijeme Ive Sanadera, kad su se državne kompanije obilato oglašavale preko podobnih i politički uvezanih marketinških agencija, slučaj Real grupe čini se veći od sanaderovog vrhunca!

Na ovim stranicama pročitajte što o poslovima s državom o Real grupi bilježe utjecajni mediji.